Снимка: Istock

С названието „целулит“ определяме натрупванията от мазнини, които се образуват при притискане на съединителната тъкан под кожата ви. Той често се появява по бедрата, корема и задните части.

Целулитът прави повърхността на кожата да изглежда набръчкана и на бучки. Ако сте опитали всичко, за да се освободите от него, може би сте претърпели неуспех. Ето защо, вместо да се борите със сегашното положение, по-добре намалете причините, които водят до образуването на целулита и обърнете внимание на храненето.

Вижте кои храни да избягвате, за да предотвратите образуването на портокаловата кожа:

Дресинги, сосове и продукти за мазане

За всички вас, любители на барбекюто, кетчупа и майонезата – тези сосове могат да се окажат по-скоро проблем. Въпреки че някои ястия изглеждат незавършени без вкусната добавка от дресинги и сосове, те играят ключова роля във формирането на целулита. Други продукти, които трябва да избягвате: сос за барбекю, соев сос, горчица, майонеза, обработен салатен дресинг и консервиран доматен сос.

Преработени меса и сирена

Сандвичите с деликатеси са както вкусни, така и леснодостъпни, но колбасите и изкуствените сирена са пълни с натрий (който често превишава препоръчителния дневен прием в едно малко хранене). Високите нива на натрий водят до задържане на вода. Задържането на вода е това, което ни кара да изглеждаме подути и добавя наднормено тегло върху нашите „проблемни зони“, което прави целулита още по-видим. Други продукти, които трябва да избягвате: деликатеси, бекон, червено месо, колбаси, преработено сирене и пълномаслени млечни продукти.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase