Обединеното кралство отчете 91 743 нови случая на Covid-19 и 44 смъртни случая, свързани с коронавирус през последното денонощие, според актуализираните в понеделник данни на британските власти.

Броят на новите инфекции нарасна с повече от 60% на седмична база, като през последните седем дни бяха съобщени близо 600 000 случая на заразени с коронавирус. Въпреки това броят на хоспитализациите се е увеличил само с 6% за същия период, предаде БНР.

Англия очаква решението на правителството дали ще бъдат поставени нови противоепидемични ограничения преди коледните празници, като според последни информации няма да бъдат въведени каквито и да било нови рестриктивни мерки.

Британското правителство няма да обявява нови ограничителни мерки, свързани с коронавируса в Англия за предстоящите коледни празници, съобщи днес вестник The Times.

Според експерти скокът на случаите се дължи на бързо разпространяващия се вариант Омикрон. Предупреждения във връзка с новата разновидност отправиха и от Световната здравна организация.

По-рано министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че Омикрон се разпространява много бързо, но все още твърде малко неща са известни за него. Той не изключи възможността от локдаун за две седмици след Коледа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase