Снимка: БГНЕС
fallback

Убийството на 40-годишната Силвия Петрова от Разград е извършено в жилището, където живеело петчленното семейство, съобщи окръжният прокурор Тихомир Тодоров на брифинг с директора на областната дирекция /ОД/ на МВР.

Oще по темата
Директорът на ОД на МВР старши комисар Диян Минков обясни, че тялото на жената е открито след тридневни издирвателни действия в района на Западната промишлена зона на Разград. Къде са частите от трупа, заровени на четири различни места, им е посочено от съпруга на Силвия - 44-годишният Пабло Санчес, роден в Мексико, с испанско гражданство и статут на продължително пребиваващ в България.

Минков благодари на служителите от криминалния отдел и от други звена на дирекцията за разкриването на престъплението, както и на доброволците и служителите на Държавното горско стопанство, които се включили в издирването на жената. Съдействие за разкриването на престъплението са оказали и служители от криминалния отдел на главната дирекция "Национална полиция".

Окръжният прокурор Тихомир Тодоров заяви, че Санчес е изключително ерудиран, съвременен млад човек. Завършил е икономика в Мексико Сити, работи на висока позиция на летището в Тенерифе, владее най-малко четири езика, вегетарианец е, с богата обща култура.

По думите на окръжния прокурор първоначално мъжът е "бягал от факта", че знае къде е неговата съпруга. Беше изградил едно удачно алиби, сочейки места, които са далеч от жилището им, където е извършено деянието, каза Тодоров. Според него ключът към разкриването на престъплението се оказали данни от камери в града, като въз основа на тези доказателства Санчес се е пречупил и започнал да оказва пълно съдействие на криминалистите.

Окръжният прокурор подчерта, че все още не е ясна причината за престъплението, както и начинът, по който е извършено. "Зад библейския вид на мъжа, така както изглежда, очевидно се крие зъл демон. Не очаквахме той да е автор на това деяние", разказа Тихомир Тодоров.

Той каза още, че по ирония на съдбата разкриването на престъплението съвпада с рождения ден на най-голямото от трите им деца.

По думите на окръжния прокурор има данни, че задържаният за убийството на 40-годишната Силвия Петрова неин съпруг е проявявал насилие над жени и в други държави в Западна Европа. Подробности за това обаче се очаква да постъпят по линия на международния обмен на информация, предаде БТА.

Мъжът е задържан за 24 часа. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана утре в Разградския окръжен съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

бай шиле

преди 2 години

МОМАТА ИСКАЛА ЧЕРНА И ГАНЬОВСКА МАМБА, АМА БУРИТОТО НЕ МОЖЕ ДА ИСКА ДЕБЕЛАМАМБА ДА Я НАЧЕШЕ, ТА НАШЕНЧЕТО Е РАЗПОРИЛ И ТОЗ ГРИНГО ВИДЯЛ, ЧЕ НАЗ *** Е КАТО АФРИКАНСКА МАМБА И НЕ ИЗДЪРЖАЛ НА УНИЖЕНИЕТО...

35

Анонимна

преди 2 години

Ужас! Няма значение от коя държава е! Тези които казват, че ако си бе намерила българин за мъж нямало да стане така, май не са следили крими статиските от последните няколко месеца в които Ганьовеца бая жени изтрепа. Въпросът тук е, че хубава или лоша, тая жена му е родила 3 деца! Но тъй като всеки гледа другия като даденост, и нищо не се оценява вече в тоя скапан живот и взаимотношения между хората са вече доде има интерес, е затва ще четем такива неща...

34

Петю

преди 2 години

Щом е от Маите ясна е работата-филма на Мел Гибсън-Апокалипто ги показва какви са,ако не сте го гледали да знаете че е много хубав филм.

fallback