Снимка: БГНЕС
fallback

Ръст от 22,2% има при приходите от акциз при алкохола в периода май-октомври, съобщиха от Агенция "Митници".

Увеличението се дължи предимно на освободените за потребление количества. Митническите служители са задържали над 45 000 литра етилов алкохол и алкохолни напитки при 182 случая. Над 80 на сто от общо задържаните количества са били установени във вътрешността на страната.

Това е най-значимият ръст за последните пет години. Постъпленията в този сегмент са най-високи за съпоставимите периоди от 2016 до 2020 г. включително. Приходите от акциз в цялата група "Алкохол и алкохолни напитки" показват ръст от 14 на сто спрямо май - октомври миналата година и достигат до 175.6 млн. лева.

Освободените за потребление количества алкохолни напитки, за които е бил заплатен акциз в периода май - октомври 2021 г., са близо 118 000 HTL, което е с над 20 на сто повече от освободеното за потребление количество през съответния период на 2020 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ДЯдо Коледа

преди 2 години

ALO AMAN OT бандити на власт в София..Предупреждаваме от години че е нужно увеличение на ЛЕЧЕБНИТЕ ДЕЗИНФЕКЦИОННИ НАПИТКИ НАД 40 Градусови.. НАд 65 % от населението Не получава доходи за нормален живот в България. Терористите на власт крадат десетки милиарди годишно през бюджета през подставени фирми и

8

Vs

преди 2 години

60/40, 80/20, ваксините, разходите за болните, помощите? Да не мислите,че ще ви излезе безплатно? Неее, безплатно не можеш да се изп.каш, трябва да дадеш левче! Нали знаете кой плаща цената за тия магарии последните две години? Най - бедните и крайните потребители!

7

Анонимен

преди 2 години

До Нормален Грешиш. Акцизът НЕ зависи от цената. Акцизът е твърда сума на литър. Освен това алкохолът е едно от малкото неща, което не са се вдигнали. Моето обяснение е, че на доста българи заплатите са се вдигнали и консумира купешки алкохол. Забелязвам промоционалния алкохол от големите вериги се изкупува за часове. Става въпрос за уиски, водка, бърбън.

fallback