Снимка: БГНЕС
44-годишен мъж, който умишлено е убил майка си, получи 20 години лишаване от свобода, съобщиха от прокуратурата.
 
На 15.11.2021 г. е постановена осъдителна присъда от Софийски градски съд (СГС) по внесен на 28.07.2021 г. от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт срещу Р.М. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, т. 6 и т. 6а, вр. чл. 115 от НК. На подсъдимия е наложено поисканото от прокурора наказание 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.
 
Подсъдимият Р.М. живеел с майка си Р.Ц. в жилище в гр. София, ж. к. „Дианабад“ и често злоупотребявал с алкохол.
 
На 10.03.2019 г. вечерта между подсъдимия и Р.Ц. възникнал конфликт, при който майката отправила поредна забележка към сина си по повод злоупотребата с алкохол.
 
Около 23,00 часа на 10.03.2019 г., носейки нож, обвиняемият влязъл в стаята при майка си и започнал да нанася удари с ножа в областта на горната част на тялото ѝ. Смъртта се дължи на засягане на жизненоважни органи и остра травматична кръвозагуба.
 
Деянието е извършено по особено мъчителен за Р.Ц. начин. Жертвата е имала възможност да осъзнава случващото се и да изпитва силни болки и страдания. Деянието е извършено при условията на домашно насилие.
 
Подсъдимият е на 44 години, със средно образование, безработен и осъждан. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

11

.

преди 5 месеца

Птомени в закона , за убийство минимум 50 години , за тежко убийство доживотен без зсмяна , първите 20 гофинки строг тъмничен и да има бачкане в панделата , не да се занимават с глупости , да генерират сами прехраната си , строги закони и прилагане и ще секнат такъв род идиотщини , ще убие собствената си майка и ще лежи все едно е откраднал трабснче ...да ви пикав на правосъдието в тая дупка !

10

Анонимен

преди 5 месеца

За някви дни прочетохме,че мъж убива майката на детето си, скрива я в куфар и захвърля като *** и родителите му даже са съучастници, друг пребива жена си и и причинява мозъчна травма, трети убива приятеля си от ревност, сега този пък убива майка си...ни да си жена в тая държава, ни да си дете, нито да си изобщо гражданин вече на тоя зверилник...То тоя народ на тая земя юнашка не знае ни емпатия, ни любов, ни обич, ни разбирателство, нито цени дом, жена, деца...Нищо не цени, закривай и толкоз.

9

Киро Жарта

преди 5 месеца

Коляйте го вместо да го храним 20 години !!!