Снимка: БГНЕС
44-годишен мъж, който умишлено е убил майка си, получи 20 години лишаване от свобода, съобщиха от прокуратурата.
 
На 15.11.2021 г. е постановена осъдителна присъда от Софийски градски съд (СГС) по внесен на 28.07.2021 г. от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт срещу Р.М. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, т. 6 и т. 6а, вр. чл. 115 от НК. На подсъдимия е наложено поисканото от прокурора наказание 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.
 
Подсъдимият Р.М. живеел с майка си Р.Ц. в жилище в гр. София, ж. к. „Дианабад“ и често злоупотребявал с алкохол.
 
На 10.03.2019 г. вечерта между подсъдимия и Р.Ц. възникнал конфликт, при който майката отправила поредна забележка към сина си по повод злоупотребата с алкохол.
 
Около 23,00 часа на 10.03.2019 г., носейки нож, обвиняемият влязъл в стаята при майка си и започнал да нанася удари с ножа в областта на горната част на тялото ѝ. Смъртта се дължи на засягане на жизненоважни органи и остра травматична кръвозагуба.
 
Деянието е извършено по особено мъчителен за Р.Ц. начин. Жертвата е имала възможност да осъзнава случващото се и да изпитва силни болки и страдания. Деянието е извършено при условията на домашно насилие.
 
Подсъдимият е на 44 години, със средно образование, безработен и осъждан. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase