Снимка: БГНЕС
fallback

От 1 ноември цената на природния газ в България ще бъде 93,19 лева за мегаватчас, което означава поевтиняване от 1,4% спрямо 1 октомври. Това е съществена промяна спрямо очакванията до днес.

Заявлението на "Булгаргаз" от 11 октомври беше за ръст на цената от 32% до 124,76 лева за мегаватчас.

Но "Булгаргаз" е успял да договори допълнителни количества газ със "значително по-ниска цена" от "Газпром Експорт". Така цената от 1 ноември ще бъде 93,19 лева за мегаватчас. Това е с 33% по-ниско спрямо заявлението от 11 октомври и с 1,4% надолу спрямо цената от 1 октомври.

На 1 октомври КЕВР одобри цена от 94,54 лева за мегаватчас.

Поевтиняването е много важно за всички топлофикационни дружества, отбеляза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по време на брифинг в Министерския съвет.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

СМЕХ....

преди 2 години

ДОГОВОРИТЕ С ГАДНИЯ РУСКИ МОНОПОЛИСТ ГАЗПРОМ---СВЪРШИХА!!!! СЛАВА НА ЕС И САЩ!!!.... ИДВА ЕВТИНАТА АМЕРИКАНСКА И АЗЕРСКА ГАЗ---РУСОФИЛИТЕ ВИЯТ НА УМРЕЛО.... ХАХАХААА.... КЕФ!!!!!!!!!!

52

Анонимен

преди 2 години

Поредната предизборна лъжа на Радевата хунта. "Намалението" от 1.35лв за MWh за някои битови потребители и топлофикационните дружества се случва за сметка на увеличение за индустрията и бизнеса с 25.33лв за MWh. Нищо повече от предизборен шопинг от страна на лицето Радев!

51

шопендар

преди 2 години

ОТ ДНЕС на газостанциите ще се продава газ не на литри,не на кубици ,а на киловат час.моля сипете ни 2 киловатчаса газ.хайде сега прости българино познай колко е истинската цена на газа,и колко големи герои са тези които са отработили цените

fallback