Снимка: Facebook
fallback

Група националисти от крайнодясна партия са нападнали ЛГБТИ общностния център "Rainbow Hub", ударили са активист от Фондация "Билитис" и са изпотрошили цялото помещение. Това съобщи активистът Мануела Попова във Facebook.

Случката е по време на събитие на транс тема с Мелиса Рангелова и Емили Йорданова.

Попова припомня, че преди дни в Министерството на правосъдието е била входирана петиция с над 8000 подписа, настояваща за включването на анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза в българското законодателство, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

184

Тонката

преди 2 години

Не одобрявам изрично не одобрявам ЛГБТИ да съществува в България.В света има два пола които господ е създал МЪЖ И ЖЕНА.ЛГБТИ нямат право на глас за тях не трябва да има защита а изцерение.Добре две жени по ще се възприемат ама двама мъже е вече прекалено. За такива място в обществото не трябва да има.

183

1488

преди 2 години

Нощ на дългите ножове е спасението!

182

глас от тъдява

преди 2 години

Всичко е за лапачка , преди 150 години българите си сменяли имената с гръцки , за да могат да правят пари по пазарите в Солун и Цариград . Сега други си сменят ориентацията за да захлебят от програми и фондове. ВЧЕРА някакъв представи книга в която разказва колко онеправдани били хомо-дружинката във филмите от преди 60 години , защото видиш ли все били в ролята на лошия .

fallback