Снимка: Pixabay
fallback

Децата остават почти тройно по-дълго от препоръчаното време пред екраните на електронните устройства през коронавирусната пандемия, сочи ново канадско проучване, цитирано от "МедикълЕкспрес" и БТА.

Средно подрастващите прекарват пред мониторите почти шест часа всеки ден, според данните, събрани от изследователите от университета на Западно Онтарио. Някои дори се взират в екраните на електронните си устройства още по-дълго време - зашеметяващите 13 часа дневно.

Канадските педиатри препоръчват децата над петгодишна възраст да остават по два часа пред екраните.

Учените изчисляват общото време, в което малчуганите гледат телевизия, използват компютри, смартфони или играят на видеоигри.

В изследването участват родители с деца на възраст между шест и дванадесет години. Те попълват онлайн въпросник, чрез който се прави сравнение между времето пред електронното устройство и другите ежедневни дейности преди и по време на пандемията. Доброволците също така отговарят и на въпроси, свързани с нивата на стрес и участието на децата в различните видове дейности.

Изводите са, че повечето родители са стресирани, а подрастващите остават пред електронните устройства доста по-дълго време. Специалистите насърчават родителите да контролират използването на електронните устройства от децата и да планират дейностите, които не са свързани с употребата на високотехнологични уреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

xaxsasбв

преди 2 години

До 13 - Можеш да взимаш и 15бона заплата, ама имаш ли 3000 часа в дотата? ;} Не можеш да ме впечатлиш със заплата пичага, тва дето ми го разправяш съм го мислил стотици пъти и винаги като си задам въпроса какво бих правил ако съм милионер отговора е "ще си цъкам дота по цял ден и ще пуша трева" и хосле осъзнавам, че аз го правя и без да съм милионер. Знаех си, че все някой ще ми се похвали с пари затова се върнах денонощие по-късно седяйки на тоалетната чиния.

15

Анонимен

преди 2 години

Вижте им очите от снимката, бесовете се вселяват в децата ви!

14

Анонимен

преди 2 години

До тъмен ангел,Стой си в тъмното и не цапай!Ще дойде ред с пулверизатор да трепя такива тъмни мухи като теб.

fallback