Снимка: БГНЕС
fallback

Григор Димитров се класира за първия си полуфинал на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като надигра Хуберт Хуркач с 3-6, 6-4, 7-6 (2) след 2 часа и 40 минути здрава битка.

Откриващият сет започна с равностойна игра и без пробиви до осмия гейм, когато полякът дочака своя миг и нанесе решителен удар, възползвайки се от третата си възможност за брейк. След това 12-ият в света сервира успешно, за да поведе в резултата. Втората част стартира с по-добра игра на първата ни ракета, който стигна до пробив за 2-0.

Oще по темата

Хуркач обаче го върна моментално, като имаше два шанса за брейк в седмия гейм. Димитров ги отрази и стигна до сетбол на сервис на съперника в десетия гейм, който оползотвори след щастлива намеса на мрежата.

В решаващия трети сет нашият тенисист първи изпита проблеми на собствен сервис, като му се наложи да спасява две точки за пробив в третия гейм. Григор се справи и след това получи своите шансове в шестия гейм, като се възползва от втората си възможност, за да дръпне с 4-2. Впоследствие 30-годишният хасковлия затвърди брейка и се доближи на само един гейм от полуфиналите. Хуркач обаче първо си взе подаването без проблеми, а след това съумя да върне пробива в последния възможен момент. Полякът увеличи серията си на три поредни гейма, за да възстанови паритета при 5-5. Двамата си взеха след това подаванията и така се стигна до тайбрек. Дългият гейм започна с три мини-пробива, преди нашето момче да поеме контрола върху събитията и да се поздрави с успеха след убедителното 7-2 точки, предава БГНЕС.

Така, Григор ще играе за първи път на полуфиналите в калифорнийската пустиня и за седми в кариерата си в турнирите от Мастърс 1000. За последно той бе сред последните четири на надпревара от подобна категория в Париж през 2019. Бившият номер 3 в света спечели първия си официален мач с Хуркач и ще спори с британеца Камерън Нори за място на финала в неделя. За Димитров това е втори пореден полуфинал след този в Сан Диего, където отстъпи на Каспер Рууд, който пък надигра именно Нори в мача за титлата. Григор и Нори имат един помежду си, като победата е за британеца – на Мастърса в Маями по-рано тази година.

Другият полуфинал ще бъде определен от спечелилите двойките Николоз Басилашвили – Стефанос Циципас и Тейлър Фриц – Александър Зверев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

това винаги да съм знаел че гришо ще победи никога не е било. по едно време когато се издигна до топ 3 просто всички други бяха дроб, което не омаловажава постижението му. инак е играче топ 20 топ 30 с изригвания от време на време ама това го имат всичките. за шлемче не стига обаче. трябва да се концентрира върху по слаби турнири ида почне да печели 250ки.

30

Анонимен

преди 2 години

с нори ще има големи трудности. срещу зверев или ципата няма шанс. дано отпаднат и двамата. трябва да качи скорост на първи сервис и да се научи да го пласира. сега има два, единия в тялото ама не много силен и един сечен още по слаб. от сервиса по големо оръжие няма. осигурява спокойствие и поставя другия под напрежение. видяхте какво стана с медя като му се сецна сервисчето. добре че върна слайсовете на бекхенда иначе беше жив умрял още преди мача.

29

Shark

преди 2 години

Абе къде са плювалниците бе, що се скриха???

fallback