Снимка: БГНЕС

Изборът е нелигитимен, сега на ход е съдът! Това заяви кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов в социалните мрежи.

Той е категоричен, че е трябвало да има балотаж – нещо, което заяви и след конгреса на БФС, като публикува кратко аудио с думите на водещия Камен Костадинов, който попадна в новия Изпълком на родната централа, в което се казва, че „242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения“.

Ето и официалното изявление на Бербатов във Фейсбук:

"242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения“.

Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати!

На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола!

В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва “Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати”

Изборът е нелигитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж!

Сега на ход е съдът!“

Ето и текста от аудиото:

„Конгресът е свикан с решение номер 116 от 08.09.2021 г. на Софийския районен съд, в което е определен и дневният му ред. В Българския футболен съюз към датата на Общото събрание (на Конгреса) членуват 526 клуба с право на глас на Конгреса. Всеки футболен клуб има право да посочи по един делегат за участие в Конгреса на съюза. След насрочването на Конгреса от 505 футболни клуба са определени 505 футболни делегати. От представените в деловодството на БФС документи се установява, че определянето на делегатите е извършено съгласно изискванията от Устава на БФС.

От данните в четирите регистрирани бюра се установи, че редовно регистрираните участници в Конгреса са 483-ма делегати. Прочитам и как са за зони. Зона София: 156, зона Пловдив: 128, зона Варна: 105, зона Велико Търново: 93-ма. Тези делегати представляват 95.7% от всички избрани делегати. Съгласно чл. 41 от Устава на БФС, Конгресът е законен, ако присъстват повече от половината от редовно определените делегати от всички клубове – членове. Налице е необходимият кворум. Конгресът може да заседава и да приема решения.

С оглед на изложеното, Комисията за проверка на редовността на делегатите единодушно откриваме Конгреса, за да приемем следното решение: 1. Приема доклад на Комисията за проверка редовността на делегатите на Извънреден конгрес на БФС. 2. Констатира, че е налице необходимият кворум за заседаване и приемане на решения от Извънредния конгрес на БФС. Благодаря! Резулатите са: 371 делегати гласуват „за“, „против“ няма, 1 се въздържа. В резултат на което докладът на Комисията е приет. Кворумът е приет. И за протокола и за медиите да кажа, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за взимане на решения след направената проверка“.

Коментари Напиши коментар

44

ДДРОнег

преди 7 месеца

До УРА а после УУУ....И това е възможно, но дано не се случи !!!

43

CXSA

преди 7 месеца

Наивно от страна на Бербатов.Съдът ще вземе решение в полза на Михайлов.Това е БГ , а не GB.

42

УРА а после УУУ....

преди 7 месеца

Ууу, Славков е алкохолик и кррадец.... Не се отказвай Боби. Ти си бъдещето на Българския футбол... Ако Славков имаше морал веднага ще ше да се откаже от поста си в полза на Боби... Напред Боби Михайлов, ти си нашата надежда за по-добър български футбол... УПС, объркал съм се то не било 2006г. а 2021г. и вече не посрещаме Боби Михайлов а го изпращаме.Ама със всичките тия коментари дето са КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА .Само имената са разменени и вече има някакво ново - Бербатов и НЕГО ТАКА ЩЕ ИЗПРАЩАМЕ