Снимка: БГНЕС
fallback

Мъжът, заподозрян в убийството на петима души при стрелба с лък и стрели в норвежкия град Конгсберг, е 37-годишен датски гражданин, съобщи днес норвежката полиция, цитирана от Ройтерс.

При снощното нападение има и двама ранени, единият от които е полицай, който не е бил на работа. Извършителят е задържан.

Oще по темата

Нападателят стрелял по хора на различни места из града, който се намира на 68 км югозападно от столицата Осло.

"Полицията дава тази информация заради слуховете в социалните медии за хора, които нямат връзка с тези тежки деяния", посочиха в изявление силите на реда, след като огласиха каква е националността на нападателя, без да разкриват самоличността му.

Засега се предполага, че мъжът е действал сам, допълни полицията, но не съобщи нищо за възможните му мотиви.

Атаките са продължили повече от половин час и са извършени в "обширен район" от Конгсберг, включително в магазин за хранителни стоки, съобщи в. "Афтенпостен", позовавайки се на полицията.

Според полицията няколко от тях са извършени с лък и стрели, но се проверява дали не е използвано и друго оръжие.

Следователите се опитват да установят дали случилото се е терористичен акт. Те казаха, че задържаният съдейства на разследването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

Не е от исляма- там доста младежи се инфантилизират и живеят на висок стандарт с помощи в социални жилища и в пълна глезотия! Рядко работят нещо и чакат емигранти да работят.

27

Анонимен

преди 2 години

я го знам веи Винету така правеше с бледоликите

26

Анонимен

преди 2 години

До До 5/11 "Я перфориран бъбрек, бял/черен дроб, корем, черва, та дори далак. Смъртта няма да е мигновена, но е почти сигурна без моментална намеса на хирурзи.Откачена работа" Не си наясно. Написаното от теб не е вярно. Човек може да живее доста дълго с такива наранявания по вътрешни органи. Сърцето е много уязвимо, защото осигурява постоянния приток на кръв. Вече има информация, че е имало и други оръжия, тъй че предположението ми се потвърждава.

fallback