Продължава разследването на убийството на 44-годишния Георги Христов пред стадион "Георги Аспарухов" в София. Той има дете на няколко месеца. 

 
Жената до убития Христов се обърна към него в социалните мрежи с "Любими мой", наричайки го "мъж на честта, истински приятел и любим". Георги оставя и дете на няколко месеца, уточняват от Bulgaria ON AIR.
 
"Говорим за умишлено деяние, което е било подготвяно. Знае се, че човекът по това време ще бъде тук. Това, което се разбра, е, че изстрелите са 6-7, като само един го е засегнал. Прострял го е в долната част на главата. Това за мен говори, че човекът не е бил добре подготвен. Човекът се е изнесъл оттам в посока булеварда, изстрелите са дошли най-вероятно от там, защото има тревна площ", каза криминалистът Иван Савов.
 
Разследващите тепърва ще проверяват за следи, които да водят към убиеца. 
 
"По-скоро деянието е извършено с нотка злоба, лично отношение. Това, че лицето е било покрито след това с някаква чанта, говори, че може би самият извършител се е отвратил до голяма степен от това, което е направил и просто го е хвърлил. По-вероятната версия за мен е, че това е някакъв негов партньор, с който не са могли да поделят нещо или е имало някаква дразга, кавга", допълни Савов.
 
Главният прокурор заяви, че все още няма повече подробности за случая.
 
"Дори да знаех тези подробности, а аз не ги знам, защото нямам право да ги знам без разрешение на наблюдаващ прокурор – нали съзнавате, че е несериозно в начален етап да се коментират такива обстоятелства?", коментира Иван Гешев.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase