Снимка: БГНЕС
fallback

Обектът, изстрелян вчера от източния бряг на Северна Корея, е новоразработена хиперзвукова ракета, съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Ракетата е била изстреляна към морето, казаха южнокорейските военни.

Изпитанието бе извършено на фона на призиви на Пхенян към САЩ и Южна Корея да се откажат от "двойните стандарти" към оръжейните програми, за да се възобновят дипломатическите разговори.

Разработването на оръжейни системи увеличава отбранителната способност на Северна Корея, посочи КЦТА в съобщение, уточнявайки, че лидерът на страната Ким Чен Ун не е присъствал на изстрелването.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен - е що не хванеш Калашника и не скочиш срещу тях, като са смешни? На талибаните им трябва пушечно месо, добре си дошъл! Ше ги прайш смешни американците, нали така? Като навремето във Виетнам където си бил вероятно, като те гледам колко си убедителен. Многоточие .

15

Анонимен

преди 2 години

До Krom Айдее още един експерт по международна политика и стратегии! За поредния си неуспех краварите и техните поклонници от 9 кладенеца вода ще носят, ама да се оправдаят. Смешни ги направиха талибаните. Толкоз! Както и виетнамците някога ги наритаха отвъд океана. И тогавашната загуба ли бе стратегически планирана? Оказа се, че рамбовците са страшни сама в киното! Точка по въпроса!

14

Krom

преди 2 години

До Анонимен 8 - е и твоя не изглежда по реален! Американците оставиха целенасочено на талибаните много оръжие. Не забравяй - нито един американски съветник по високо технологичните оръжия не се изтегли. Защо? Формално в Пакистан мразят американците. Реално са стратегически съюзници. Талибаните са американски дизайн с пакистанско изпълнение. И коз между Русия, Китай и Иран. За мен това си е асиметрична военна операция. Но ти си мисли, че са ги направили смешни. Така трябва!

fallback