Снимка: БГНЕС
fallback

Схема за издаване на фалшиви ТЕЛК заключения е разбита в Силистра, обяви административния ръководител на Окръжната прокуратура Теодор Желев на брифинг.

В хода на разследването са претърсени пет лекарски кабинета и пет жилища. Иззети са множество документи и веществени доказателства.

Oще по темата
Установени са шест лица, които имат съпричастност към престъпната дейност - организаторът на престъпната схема, председателят на ТЕЛК-Силистра, председател на лекарска комисия към НОИ и трима лекари.

Желаещите да се сдобият с фалшивите документи заплащали сумата от 300 лева на посредник, който от своя страна ги предавал по веригата. Иззети са 25 000 лева, като 300 лв. от тях са били непосредствено предадени от посредника на един от лекарите.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

В НР България нямаше безработица. Държавата полагаше големи грижи за здравето на гражданите, за охраната на труда и социалното осигуряване при определени социални рискове. Главното внимание на обществото и държавата беше насочено към създаване на условия гражданите да живеят така, че да боледуват колкото се може по- рядко. По Живково време болестта беше ненормално физическо и психическо състояние. И валидните пенсии се заплащаха само на трудещите, загубили завинаги или продължително време работ

18

Ъъъ

преди 2 години

И като разбиват схеми, какво. Кучетата си лаят, кервана си върви. Да сте чули за корумпиран лекар в затвора? А иначе- бла, бла, бла.

17

Анонимен

преди 2 години

Комедиите ще се сменят от сърцеразделателни драми. По точно мелодрама. Еснафите се лигавят с жалък и досаден морал. Някои хора са потопени до шия от алчност - Земеделски земи, ренти, магазини под наем, един постоянен трудов договор, втора работа на часно.,, Болни,, дават нощни дежурства, карат ученически и градски автобуси,работят в държавни болници и след това в частните лекарски кабинети. Артисти с необикновен космически талант. Гади ми се от мошеници, които ощетяват болните и без защитните.

fallback