Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Папа Франциск се е пошегувал, че „някои хора ме искат мъртъв“ и че кардинали вече се готвели да го сменят, след като претърпя операция на дебелото черво това лято, предаде АФП, като се позова на религиозно издание.

Главата на Римокатолическата църква направил коментарите на среща с други йезуити в Братислава на 12 септември, твърди йезуитското списание „Чивилта католика“.

Запитан от присъстващ на срещата как се чувства, Франциск (84 г.) казал: „Все още жив, въпреки че някои хора ме искаха мъртъв“.

„Зная, че дори е имало среща на прелати, които си мислели, че състоянието на папата е доста по-сериозно отколкото беше. Те са се подготвяли за конклав“, казал още Светият отец според изданието.

Когато папата умре или се оттегли, кардиналите се срещат на таен конклав, за да изберат негов заместник от своите редове, посочва БНР.

„Благодарение на Бог, аз съм добре. Не исках да взема решение да се подложа на тази операция, но медик ме убеди“, посочил папата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Пича

преди 2 години

Покрай тоя чиляк, католическата доктрина официялно се обяви в зьщита на атеистите, левите резби, мюслите и още кой ли не. Къде е Сергей Антонов като ни трябва сега?

22

Iordan Ivanov Geolog

преди 2 години

експерти да огледат как чрез SARS camera атакуваха папата по време на литургия излъчвана пряко.. Вижда се ясно увреждания от SARS атакуваща система в дясната част на гърба.Искаха да направят рекламно убииство с цел реклама на наглата диверсия COVID 19..през 2003 - 2004 година успяхме да блокираме нагла диверсия SARS след като заснехме как чрез нови тогава тежко терористични дигитално холограмни видео пресканиращи камери стреляха срещу жертви .Новите камери са над 1000 000 пъти по мощни.

21

Анонимен

преди 2 години

Ахъм, с Луцифер сте първи приятелчета.

fallback