Снимка: БГНЕС
fallback

31- годишен мъж уби 2-месечно бебе в село Хрищени, а сигнали срещу семейството в старозагорското село са били подавани още през 2018 г. Мъжът е задържан, като двамата с жена му първоначално се опитали да прикрият убийството, съобщава bTV.

В семейството има още четири деца, а от Агенция Социално подпомагане и отдел Закрила на детето е посочено, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 г. Тогава била направена проверка, но не открили нередности.

Oще по темата

През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният й съжител не желаел да се грижи за малките. Тогава жената не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.

По-късно две от децата били върнати в семейството, като родителите им били включени в програми на общността, посещавали и курсове за подобряване на родителския капацитет.

За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава социалните не са имали сигнали за насилие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимна

преди 2 години

Аз не мога да разбера, има 4 деца, не може да се грижи за тях, правят още, и вместо да вземат навреме мерки, чакат да се роди, за да се отърват от него?! Или са толкова необразовани, че майката сигурно не е знаела че е бременна отново, доде не е почнала да ражда? Толкова па да нямаш връзка с реалността, и отделно тия деца които сега растат, какви хора ще станат? Същите необразовани диваци, натоварващи държавата и социална система. Пример за това, че не количество, а качество трябва.

29

Талибан Ер-джолан

преди 2 години

Драмите на моите обрезани братя край нямат от нова Зеландия до България и Афганистан!

28

Боливудските драми

преди 2 години

са безкраен сериал, в който гледаме все едни и същи отвратителни неща. И понеже ни принуждават да ги спонсорираме, а пък нищо по-добро не се случва, не изпитвам и капка жал към героите. Иска ми се сериалът да свърши със смъртта на всички тях.

fallback