Снимка: БГНЕС
fallback

Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков, съобщи австрийската национална информационна агенция АПА.

Италианецът с датски паспорт Франческо Гулино е бил открит мъртъв в жилището си в австрийския град Велс от свой приятел. Лекар е потвърдил смъртта на 75-годишния бивш таен агент.

Полицията съобщи, че няма никакви улики за насилствена смърт.

Гулино, който от 2010 г. се занимавал с търговия с антики във Велс, винаги е твърдял, че няма нищо общо с убийството на българския писател дисидент в Лондон през 1978 г., отбелязва АПА. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

Поредната лъжа! Оставете човека да почива в мир! Приближен на властта, та дисидент... дрън-дрън. Тъпите комунисти решили да го убият в Лондон, а не в БГ, за да разбере целия свят. Имайки предвид, че по писания и спомени на негови приятели и познати се е прибирал често в родината... Също като Кирил Маричков - властта му забранявала да изнася концерти, ама той изнасял по 130 годишно!!!???

27

Анонимен

преди 2 години

Ско ГМ не беше убит, нямаше да е герой. Днес заставят децата да го четат, утре ще се запитаме: всъщност какво толкова е написал? В други ден ще забравим, също както за Калитко. Дано някоя куха глава не реши да му маха паметника на журналист. Тия злодеи на историята

26

До 34

преди 2 години

То това четиво не е за такива като теб.Чету Овчарчето калитко напр.имер.

fallback