Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto
fallback

България финишира на 30-а позиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио. Златни отличия днес в последния ден завоюва ансамбълът ни по художествена гимнастика.

България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс се пребори за най-високото място на почетната стълбичка, спечелвайки трето злато за страната ни на Олимпиада.

"Страшно щастливи сме – това е една сбъдната мечта и мога да кажа едно чудо - заяви капитанката на ансамбъла Симона Дянкова. - Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото така очакванията се вдигнаха още повече. Радвам се, че се събрахме и успяхме да вземем своето."

Пред БНТ момичетата уточниха, че ще се върнат в Япония за световното първенство през октомври, което вероятно ще е и последното им състезание като отбор.

Златни медали в Токио спечелиха също каратистката Ивет Горанова и боксьорката Стойка Кръстева. Със сребро се окичи Антоанета Костадинова в спортната стрелба, с бронзови медали - състезателките ни в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Победител в класирането по медали станаха САЩ (39 златни, 41 сребърни, 33 бронзови медала), следвани от Китай (38, 32, 18) и домакините от Япония (27, 14, 17). Церемонията по закриването на Игрите се проведе днес в 14:00 ч.

Още новини за Токио 2020 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Златен

преди 2 години

Добре че баце загуби изборите че най-после да се видим у медали... че от както стана той на власт злато не бяхме вдели на олимпиада - последния беше преди 13 години.... ;-) Явно беше на карък ... :-)

80

До 73

преди 2 години

Ако става дума затова, че жените нямат работа в бойните спортове - не е съвсем вярно.Просто това си е пак в синхрон с природата. Жените излизат на преден план, когато 'ножа опре до кокала'. Явно не си даваме сметка докрай, че в момента живеем в критични за България дни.

79

HeinrichHimmler

преди 2 години

Странджа, ходи си лягай и гаси лампата. И най-важното хапчетата си изпии, дето си си ги взел с парите от герберастията, дето ти дават да пишеш такива коментари!

fallback