Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков коментира тежкото положение, в което се намира футболният клуб. Адвокатът говори и за провалената сделка с англичанина Джо Диксън.

"Бях чул че има някакви разговори, но не знаех подробности. Изненадах се от това, което Наско съобщи на могилката на 24 май. Още тогава изразих съмнение, все пак 30 години ръководя голяма адвокатска къща. Някакси не ми се връзваше. България е рискова страна с ниска покупателна способност, "Левски" има милиони задължения, които трябва да бъдат покрити. Трябва да генерира отнякъде минимум 10-12 милиона лева приходи, за да се издържа. И едва след това идва инвестицията, която сама по себе си също е рискова", разясни Батков.

"На този етап в България все още е нужен благодетел. Домусчиеви са благодетели на "Лудогорец". Те всяка година наливат и то много. В ЦСКА също. В другото ЦСКА също. Стадионът сам по себе си може да бъде построен, но клубът трябва да бъде отделен. Държавата няма отношение. Нашите стадиони са частна собственост, дадени са за ползване на клуба", добави бившият бос на "сините". Той хвърли някои нападки към сегашното ръководство.

"Не искам да злобея, но адвокатите, които Наско е наел, трябваше да предупредят. Човек, който идва да инвестира собствени пари или носи чужди пари, той се усеща. Диксън май не приличаше на такъв. Не искам да го обвинявам момчето. Може би желанието той си го е представял за действителност. Много е зле ситуацията в "Левски". Тревожно е положението! Мълчанието не помага на никого. Да излезат от клуба и да кажат: "скъпи левскари, ситуацията е тази и тази, моля ви помогнете, кой с каквото може. И още един съвет: да обявят отделни сметки - желаещи да дарят на школата, да дарят на първи отбор. Но ние дори нямаме и първи отбор в момента, останали са 12 футболисти, не знам как издържат, как хранят семейства. Да не губят вяра феновете. "Левски" ще го има. От държавата да не чакаме, свърши тази работа. Задължително да отидат да гласуват феновете, по съвест!", завърши Батков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Перниканец

преди 2 години

"12 футболисти, не знам как издържат, как хранят семейства"...Ами трудно е. Мартин Петров каза, че с големи лишения бил спестил 4 милиона евро...

31

ПЕНКО

преди 2 години

АЗ СЪМ АТЕИСТ --- ЕДИНСТВЕННИЯ ДЕН СВЪРЗАН С РЕЛИГИЯ -КОЙТО ПОЧИТАМ И МУ СЕ РАДВАМ Е - 15.06... -"ВИДОВ ДЕН " !!! ТА, КОГАТО БЯХА НА ВЛАСТ /ПОЛИТИЧЕСКА И ДЪРЖАВНА / ЛЕВСКАРИТЕ СЪСИПАХА МОИТЕ ПЕРНИШКИ ФУТБОЛНИ ОТБОРИ : "МИНЬОР" И "МЕТАЛУРГ" -ПОДЛО !!!!!! СЛЕД "В" ГРУПА - ФК "ЛЕВСКИ " ЩЕ БЪДЕ В "Б" И ЩЕ СЕ СРЕЩАМЕ !?!?!?

30

Анонимен

преди 2 години

милиционерите

fallback