Снимка: БГНЕС
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е представил икономически планове пред високопоставени членове на управляващата партия преди предстоящо заседание, на което трябва да бъде направен преглед на усилията за преодоляване на трудностите, предизвикани от пандемията. Това съобщиха севернокорейски държавни медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Oще по темата

Ким е провел консултации вчера в подготовка за заседанието на централния комитет на Корейската трудова партия, на което ще бъдат обсъдени държавните дела през първата половина на 2021 година, посочва Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА). Заседанието бе планирано за началото на юни и може да се проведе още тази седмица.

Не се съобщават подробности за плановете на Ким, но се отбелязва, че те трябва да донесат "осезаема промяна" за стабилизиране на икономиката и жизнените условия на хората.

Последното пленарно заседание на централния комитет на управляващата партия бе през февруари. Тогава Ким разкритикува държавните икономически агенции за техните "пасивни и насочени към самозащита склонности" при определянето на годишните цели.

В политическите си речи напоследък Ким демонстрира необичайна откровеност за икономическите проблеми. По думите му заради COVID-19, санкциите и тежките наводнения миналото лято, които съсипаха реколтата, страната е изправена пред "най-тежката ситуация досега".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 2 години

Всяко кoмyнчe марш в КНДР!

22

Анонимен

преди 2 години

Щом се появяват значи са гладни ! Или яко праскат ракети

21

Анонимен

преди 2 години

Не е хубаво така да се говори ама яко набиват китайска пластмаса и хляб от каучук ! Погледни им магазините

fallback