Снимка: БГНЕС
fallback

Най-добрата състезателка в историята на високия скок в леката атлетика – Стефка Костадинова, отговори официално на грозните нападки от страна на шведския журналист Паткир Еквал към нея.

Oще по темата
В събота вечер Еквал си позволи да отправи шокиращо обвинение към Костадинова по време на участието му в телевизионно състезание, че по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г., когато поставя световния рекорд, българката е била "натъпкана с допинг".

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см.

Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда", се чете в позицията на Стефка Костадинова, чийто световен рекорд от 209 см от Рим 1987 година и до днес остава непобеден вече 34 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 2 години

Стефка ми е симпатична, но защо считат някои, че правилата не важат за известните. Сума ти народ тук счита, че те не трябва да се редят на опашка. Ако всички бяхме станали спортисти, щяхме да ядем медали ли? И без лекари кой щеше да им даде хапове да гълтат? Въобще полза от професионалните спортисти няма и е нямало, освен за пропаганда на режима, който и да е той. Евентуално само от мъжете спортисти може да има някаква полза за подобряване на генофонда от скакачи, ако не са натъпкани с дрога

59

Тошо

преди 2 години

Има грешка, но ........има и прошка , ако е поискана....!!!А шведа да си размърда *** и да се опита да скочи толкова, и тогава да се изкаже, а не да дрънка ...за да не му улекне джоба !Вместо уважение, получихме презрение, ами нивото е такова, боли но какво да се прави...и 100 000 евро да го глобиш, болката остава от ....отношението! Единственият разумен и правилен път е ...да се извини !

58

Анонимен

преди 2 години

Зобаха яко и наште и техните и сега пак продължават да зобат, но в спорта е така - "не си вземал" докато не те хванат

fallback