Снимка: БГНЕС
fallback

Военната операция на Израел срещу палестинските бойци от "Хамас" в Газа ще продължи "с пълна сила", заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

"Действаме сега, колкото е необходимо по-интензивно, за да възстановим спокойствието ... Това ще отнеме време", предупреди Нетаняху.

Oще по темата

Представители на палестинците в Ивицата Газа заявиха, че 42 души, включително 16 жени и 10 деца, са загинали при последните израелски въздушни удари, предава БГНЕС.

Десет души, включително две деца, са били убити при ракетни атаки срещу Израел от понеделник, заявиха властите в Израел.

Общият брой на загиналите в Газа сега възлиза на 188 души, включително 55 деца и 33 жени, има 1230 ранени, според контролираното от "Хамас" здравно министерство. Израел казва, че десетки бойци на групировката са сред загиналите.

Израелската армия заяви, че ударите й са насочени към лидери на "Хамас" и инфраструктура, свързана с групировката.

Днес следобед "Хамас" извърши нов ракетен обстрел срещу южен Израел.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание, като международни посредници се надяват да постигнат прекратяване на огъня.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш откри срещата, като определи насилието като "крайно ужасяващо" и заяви, че боевете трябва да спрат незабавно.

"Никога не съм бил свидетел на въздушни удари с такава интензивност, експлозии има навсякъде в Газа, има трудности при комуникацията с длъжностни лица, за да се установи къде са ударите", каза Рушди Абуалуф, кореспондент на Би Би Си в Газа.

"Сградата, в която живея в западната част на града се разклати като при земетресение“, написа той в Tуитър. „Цари истерично състояние на хаос, деца и жени пищят в сградата, обитавана от над 200 души", написа Абуалуф.

Израелската армия заяви, че е сринала домовете както на лидера на "Хамас" Яхя Синвар, така и на брат му Мохамад Синвар, когото тя определи като отговарящ за логистиката и човешките ресурси за движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

69

преди 2 години

турците и арабите са *** щом молят папата за помощ:)))

99

До 96/Без държава

преди 2 години

Ти сам си казал коя е голямата разлика между Израел и РСМ - че еврейски народ има (не просто етнос), а ''македонски'' - не ! Значи равенството ти е невярано, а при това не знам такива като теб къде забравят и фактора ''Божия воля'' ! Евреите са заселени преди хиляди години по ония земи, после разпръснати по целия свят, и отново събрани - всичко това по Божията воля и обещание, а който върви срещу Бога, рано или късно съжалява !

98

Анонимен

преди 2 години

Миже да се каже и така: Цял свят осъди ракетната атака на терористичната групировка хамаз по Израел.Въпрос на гледна точка:))

fallback