Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Американската компания Moderna бе обявена за най-добрата ваксина срещу COVID-19 в света на видеоконференцията на Световния конгрес по ваксини във Вашингтон 2021 г. в сряда.

Oще по темата

Moderna беше отличена и с наградата „Най-добра нова технология/платформа за ваксина“.

Компанията увеличи с 4,3% - до 19,2 млрд. долара - прогнозата за приходите от продажби на ваксината си за COVID-19 за 2021 г., съобщи Ройтерс.

През февруари компанията прогнозираше печалба от продажбата на лекарството в размер на $18,4 млрд.
Причината за промяната в очакванията, както беше посочено, е увеличеното търсене на ваксината на компанията в редица страни.

Друга американска компания, Pfizer, която произвежда коронавирусна ваксина съвместно с германската BioNTech, прогнозира печалба от продажбата на лекарството си тази година от 26 милиарда долара.

Според уебсайта на Конгреса по ваксини, лекарството, разработено от Pfizer и BioNTech, „е получило много висока оценка“.

Краткият списък включва още “Спутник V“, както и лекарството, разработено от британско-шведската компания AstraZeneca в сътрудничество с Оксфордския университет. /БГНЕС/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

:):) Смехорани

преди 2 години

"Световния конгрес по ваксини във Вашингтон" - а-ха!сигурно руснаците са сакнкционирани а имато на "Спутник V" се споменава да не е фрапиращо 'лобирането' /шуро-баджанащината по нашенски/работат ясна!

59

Борис Джоунс

преди 2 години

"Добре че е алчността и капитализма..."

58

Анонимен

преди 2 години

64, трябва да си силно заслепен от алчност и безотговорност непрофесионалист, за да връчиш приза на една на практика експериментална ваксина. Сериозна научна оценка на ефективността на тази модерна ваксина ще може да бъде направена едва след около 10 годишно практическо прилагане.

fallback