Снимка: Bloomberg L.P.
fallback

Австралия съобщи днес за първия си смъртен случай от кръвни съсиреци, "вероятно" свързани с ваксината срещу Ковид-19 на компанията AstraZeneca, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Австралийският лекарствен регулатор каза, че специализирано разследване е установило, че смъртта на 48-годишна жена в щата Нов Южен Уелс вероятно има връзка с ваксинацията.

"След като липсва друга причина за клиничния синдром, групата за разследване на безопасността на ваксините смята, че в този случай би трябвало да се допусне причинно-следствена връзка с ваксинацията", заяви агенцията. Според нея това е трети случай на редки кръвни съсиреци, свързани с ваксината в Австралия, като другите двама човека успешно са се възстановили.

Жената е починала четири дни след ваксинацията. Нейното състояние е било усложнено от предхождащи здравословни проблеми, включително диабет, както и някои нетипични симптоми, каза регулаторната агенция, пише "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 3 години

Нали е подписала информирани съгласие, това говори много за ваксините.

40

Анонимен

преди 3 години

Ако имаше полза от тези ваксини, първи щяха да затичат разни министри, депутати, прокурори, съдии и всякакви подобни душмани.

39

Анонимен

преди 3 години

До до анонимен...По мое скромно мнение вече трябва да се наблегне и на лекарство от Ковида, а не само на ваксини!По моето скромно мнение, ваксините са по доходоносни от лекарството .Само пълен буунак би измислил лекарство . Що тия тарикати от БигФарма да убиват "златната кокошчица". Лекарството се дава веднъж и човек е излекуван ... а ваксини могат да се бият ВСЕКИ месец. За тоя щам... за оня щам ... повторна доза да хванела по добре ... Държавата/Данъкоплатеца плаща безплатните ваксини.

fallback