Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) опроверга съобщенията, че е установила причинно-следствена връзка между ваксината на Университета в Оксфорд/АстраЗенека и образуването на кръвни съсиреци.

Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) опроверга съобщенията, че е установила причинно-следствена връзка между ваксината на Университета в Оксфорд/АстраЗенека и образуването на кръвни съсиреци, съобщава британският национален ежедневник The Guardian, цитиран от "Фокус".

В изявление пред френска медия ЕМА уточни, че „все още не е стигнала до заключение и прегледът в момента продължава“,а официалният доклад с констатациите ще бъде представен в сряда или четвъртък тази седмица.

По-рано говорител на EMA потвърди връзката между препарата на АстраЗенека и образуването на кръвни съсиреци в някои случаи. В интервю за италианския вестник Il Messaggero Марко Кавалери, ръководител на стратегията за ваксини в EMA, заяви, че е „ясно, че има връзка с ваксината“, но все още не може със сигурност да се каже какво точно предизвиква такава реакция. Съгласно думите на италианеца, че сред по-младите ваксинирани хора има по-голям от очаквания брой случаи на церебрална тромбоза - съсирване на кръвта в мозъка - в сравнение с останалата част от населението.

От редакцията припомнят, че редица държави от Европейския съюз се отказаха от употребата на АстраЗенека заради тромботични инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

истината

преди 3 години

Не е само Астрата, НИКОЯ ваксина няма тоя тип клинични проверки,които се изискват за всички лекарства и специално-за дълготрайни(във времето) наблюдения за последствия,както и спрямо плацибо група.Никоя компания,произвеждаща ваксини НЕ Е ОТГОВОРНА, ако нещо се случи с ваксинирания,или се установи връзка между заболяване ,появило се след ваксинацията.Това важи и за детските ваксини.Ваксините за Ковид са изпитвани върху ограничен брой доброволци,здрави и без история на заболявания в семействата и

41

Гюрга Пинджурова

преди 3 години

Тук-там, тук-там - кисело млеко,Тук-там, тук-там - кисело млеко!!!*** ми - дойди ми!!!Ваксината е гоброволна бе, другари!Ако ви кефи - ваксинирайте се!!!!!!!!Но оставете нас, НЕВАКСИНИРАНИТЕ да дишаме свободно!!!

40

Интересен факт

преди 3 години

Шефката на ЕМА е на този пост от октомври 2020. Преди това е била в лобито на пфармацевтичната индустрия и е защитавала интересите на АстраЗенека, Пфайзер, Байер и т.н. Като гледам само кабинета, в който работи е сменила, но не и интересите, които защитава..

fallback