Снимка: БГНЕС
fallback

Чуждестранни граждани, главно от съседни страни, се стичат в Сърбия, след като се разчу, че западната ни съседка предлага безплатни ваксини срещу COVID-19 за чужденци.

Сръбските власти разполагат с допълнителни дози от препарата на AstraZeneca. Желаещите да се ваксинират са основно от Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония.

В момента Сърбия използва ваксините на Pfizer и BioNTech, AstraZeneca, руската Спутник V и китайската "Синофарм".

С население от около седем милиона, страната е на второ място в Европа по процент на ваксинираните. Досега са поставени над 2,1 милиона дози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Никк

преди 3 години

Защо не привличаме българите извън България и ЕС по подобен начин?Има българи в С Македония, в западните покрайнини, в Украйна?Те са наша плът и кръв. А какво прави България за тях? - Нищо

46

Мехуро, ходя пеша бе

преди 3 години

Само да ви светна - Малта се справя по-добре от Сърбия, но е в ЕС. Защо ли? Проблема в БГ е Боко тиквуня, който не заяви достатъчно ваксини. Иначе щяхме да се движим с едно прилично темпо.А и да Сърбия ваксинира с руски и китайски ваксини, които са ваксинирали доста по-малко и от ЕС. Дори даже и от БГ.

45

Сата НАТО

преди 3 години

Без да преувеличавам - България и срещу тях да тича, не мое да ги стигне. Не и с такива като Гешев, Каракачанов или Костя Копейкин.

fallback