fallback

Световната здравна организация ще събере утре експертната си група по въпросите на ваксинацията, за да
обсъди безопасността на ваксината на АстраЗенека, предаде Франс прес, като се позова на ръководителя на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Oще по темата
"Консултативната експертна група на СЗО по въпросите на ваксинацията проучи данните и е в тесен контакт с Европейската агенция по лекарствата. И ние се събираме утре", заяви шефът на СЗО.

Европейската агенция по лекарствата пък в четвъртък ще проведе извънредно заседание, след като няколко европейски страни преустановиха временно използването на ваксината на АстраЗенека заради опасения, свързани с образуването на кръвни съсиреци, предаде Франс прес.

Само днес временно обявиха, че спират имунизации с продукта Германия, Франция и Италия, като според информации и Испания официално може да го направи по-късно тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Вирус

преди 3 години

До До 14Пише един от милионите ваксинирани с АстраЗенека. Преди две седмици в секюрити офис, служителите - 27 на брой - ги удари як ковид. Само двама бяха ваксинирани срещу с дискутираната ваксина. Нито единият, нито другият се разболяха, а останалите 25 ги натръшкаха из разни Ковид "Санаториуми".Двама дадоха фира, шестима са под съмнение, че ще оживеят, четирима са се оправили, а останалите ги държав в изолация.

21

Бай Пешо

преди 3 години

Днес ти бият ваксината, а утре ти бият канбаната!

20

Анонимен

преди 3 години

СЗО са умрели за пари. Ако трябва всеки ден ще обсъждат АЗ, само и само да им превеждат тлъсти пачки, за да ги одобряват. Никаква полза от тяхното решение. Хванали са удавник, за да го изнудват. Що не обсъдят тоя дето измисли тоя ковид.

fallback