Снимка: БГНЕС
fallback

До края на лятото пандемията ще е под контрол, ако ваксинирането продължи със задоволителни темпове. Това заявява изпълнителният директор на "Байонтех" Угур Шахин в интервю за германското списание "Шпигел".

Според Шахин обаче е възможно да има нужда и от трета доза от ваксината на "Пфайзер- Байонтех" най-късно до другата година.

По думите му най-вероятно оттук нататък ваксинирането срещу коронавируса ще се повтаря на всеки две години, предаде БНР.

Причината - ваксините ще бъдат модернизирани заради новите варианти на коронавируса, които ще се появяват. Нещо, което се случвало и с противогрипните ваксини.

Угур Шахин коментира още пред "Шпигел", че това ще е новото нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 3 години

абе!!!... плачете вие да ви Е-Б-Е-М!! П-У-Т-К-А-Т-А!! М-А-Й-Н-А!!... ама де да видим!!! Ще виснете обесени слуги на Сатаната по диреците, до такова ново нормално ще се(ни), докарате

84

Анонимен

преди 3 години

няма ново нормално или е нормално или не е.противогрипните ваксини не са задължителни и не свързани с ограничения на права.

83

Нова ваксина

преди 3 години

Най-добре е да направят ваксина която да трябва да се приема всеки ден, както всички други хапчета, едно сутрин и едно вечер. Така ще доят 7 милиарда лесно + още 1 милиард за децата.По-добре по 10 евро на месец, от колкото 50евро за година. И тези минават на абонаментни услуги като всички клаунд програми!

fallback