Снимка: БГНЕС
fallback

Във Великобритания почина сър Том Мур, превърналият се в национален герой 100-годишен ветеран от войната, който дари 33 милиона паунда на здравеопазването.

Oще по темата
Капитан Том, както стана известен сред почитателите си по време на първия локдаун, бе приет преди няколко дни в болница в Бедфорд с пневмония и положителна проба за коронавирус.

През април миналата година той спечели сърцата на британците, когато направи 100 обиколки на двора си малко преди да навърши 100 години и събра 33 милиона паунда, които дари на националното здравеопазване, припомня БНР.

В изявление на двете му дъщери се казва, че с голямо прискърбие съобщават за кончината на техния баща, но допълват, че последната година от живота на сър Том е била забележителна.

Капитан Том Мур, който бе произведен в почетен чин полковник и получи званието „сър“ от британтската кралица за благотворителната му акция, е ветеран от Втората световна война, служил в Индия и Мианмар, бивша Бирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Мури Томов

преди 3 години

Ковид ли е, сър?!

15

Анонимен

преди 3 години

Беше се ваксинирал преди няколко дена. Според статия на днес.бгСтатията обаче вече я нама на сайта.Не е бил ваксиниран! Официално го потвърдиха по БиБиСи!

14

ББ

преди 3 години

Поклон!!

fallback