Снимка: Twitter
fallback

Трийсет и пет годишен мъж днес се самозапали пред сградата на беларуското правителство в Минск и беше откаран в болница, след като минувачи и полицаи го изгасиха с пожарогасител, съобщи местната полиция, цитирана от Ройтерс.

Видеозапис в социалните мрежи показва мъжа, обгърнат в пламъци, на големия и почти безлюден площад в центъра на Минск близо до паметника на Ленин.

Кадрите показват как няколко души се втурват към мъжа и се опитват да изгасят пламъците.

Мотивите за тази отчаяна постъпка засега остават неясни, пише БТА.

Разследващите работят по установяване на обстоятелствата по случая, се казва в съобщение на следственият комитет на Беларус. Според разследващите мъжът се е полял със запалителна течност, преди да се самозапали.

Беларус е разтърсвана от протести след президентските избори миналото лято, които според опозицията са били манипулирани в полза на спечелилия още един мандат Александър Лукашенко. Той отрича резултатите от изборите да са били манипулирани.

 

В Минске на площади Независимости горел человек. Жив ли он, неизвестно. Милиция уточняет обстоятельства случившегосяhttps://t.co/QCzUbLWlsc

Видео: @mc_maxim pic.twitter.com/4aqqbThcV3

— Медиазона. Беларусь (@mediazona_by) January 22, 2021

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

кире

преди 3 години

и у варна се пали и пак избраха герб!?

29

муспи

преди 3 години

- Важното е да няма жертви евреи, - каза Бойко Борисофф пред Истамбулската телевизия.

28

Анонимен

преди 3 години

Начини за протест:Самозапалвания в България (2013 2015)Жертви - 20Ранени - 10Участници - 30 случая на успешно самозапалване и поне 7 предотвратени опита

fallback