Снимка: БГНЕС
fallback

Има далеч по-широки възможности за споразумения между Германия и САЩ след встъпването в длъжност на президента Джо Байдън, заяви канцлерката Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс и Франс прес.

"Това ясно се вижда дори само от изпълнителните заповеди, които той подписа вчера. Можете да видите, че отново можем да работим заедно" в области като климата или имиграцията, каза Меркел на пресконференция, като уточни, че това не означава, че Германия и САЩ ще са на едно мнение по всички въпроси.

"Навсякъде казват с основание, че Европа ще трябва да поеме повече отговорности, не само във военно отношение, но и в дипломацията и в много други области, но добрата новина е, че ние в Германия сме готови да го направим и че и ЕС е готов", каза тя.

"Сътрудничеството обаче отново се опира на по-широка основа от общи убеждения", заяви Меркел. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 3 години

До сс Кой ти каза че Байдън няма и достави тръбата на Путин??? И не Байдън я е затворил, а Тръмп.Пък и някой друг Крим да проспи Спящия. Както е свикнал вече.И как Байдън ще раздава репарации за робството в САЩ ако раздава помощи на Меркел, самолети с долари на Иран, милиони на китайското СЗО и фабрики и технололии на Китай? Интересно ще е

22

сс

преди 3 години

Тръмп е против северен поток 2 и е лош, Байдън го затваря и е супер президент. Някаква шизофрения има у европейците

21

Бабичко

преди 3 години

първата работа на дедука ще е да наложи санкций на Германия за Северен Поток 2 !тоя дядка Бабичко ще довърши започнатото от теб - ще унищожи Германия !!!

fallback