Снимка: БГНЕС
fallback

Смърт на пациент в дом за възрастни хора беше регистрирана в швейцарския кантон Люцерн след имунизация с ваксината на американската компания "Пфайзер" и на немската "Бионтех", съобщи Швейцарската телеграфна агенция, цитирана от БТА.

По данни на местните власти, засега няма доказателство, че "смъртта е пряко свързана с ваксинацията". Здравният департамент към кантона е информирал за леталния изход Швейцарската агенция за терапевтични продукти "Суисмедик". Ведомството разреши по-рано този месец използването в страната на ваксината срещу ковид-19, произведена съвместно от "Пфайзер" и "Бионтех".

По данни на швейцарската медия ваксината е била направена на 24 декември в Люцерн в учреждение за лица, страдащи от деменция. Смъртта е настъпила след 5 дни. Медицинският екип, провел имунизацията, не е провел преди това консултация с лекаря на заведението. Ако е имало такъв контакт, медикът е щял да информира ваксиниращите, че пациентът реагира негативно на противогрипни ваксини и би било по-добре да пропусне процедурата. Все още не са изяснени всички обстоятелства относно леталния инцидент и те ще бъдат оповестени на по-късен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 3 години

Еми,то друго не се и чакаше от псевдоваксината,на хАмериканците,които и започнаха тази война с биологично оръжие. Сега един по един ще ***

79

Дядо Вангел

преди 3 години

Следващ е лъжливото нищожество Мутафчийски! Ботоксът и Балтийката от Пирогов подир него! Казах!

78

Така

преди 3 години

За да са го ваксинирали, значи е бил здрав. Въпроса е каква е причината здрав човек да умре 5 дни след ваксинация? Не споменават да има друга промяна в обстоятелствата около него. Остава това да е страничен ефект на ваксината..

fallback