Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Сърбия пристигна първата пратка на руска ваксина "Спутник V". Здравният министър Златибор Лончар каза вчера, че изпитването й в сръбската агенция по лекарствата е към края си и се очаква да приключи през първите дни на новата година. На 24 декември в страната започна ваксинирането с препарата на Pfizer/BioNTech.

В Турция пък пристигна първата партида от договорената с Китай ваксина Синовак срещу коронавируса. Турското правителство договори с Китай 50 милиона дози от ваксината и 4,5 милиона от препарата на Pfizer/BioNTech, които ще бъдат доставени догодина.

Oще по темата

Първата азиатска страна, одобрила ваксината на " Pfizer/BioNTech – Сингапур, стартира днес кампания по ваксинация. Страната предвижда да имунизира цялото население до септември 2021 година.

Тайван се е договорил да закупи 10 милиона дози от разработения препарат от британско-шведската компания АstraZeneca.

Ваксината на АstraZeneca бе одобрена днес от британския регулаторен орган за използване във Великобритания, скоро след изявлението на тайванските власти, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Тикволандия

преди 3 години

Добре е за сърбите това, че имат право на избор, Докато ние чакаме какво ще дойде от Брюксел. Добро, лошо, няма значение. Трябва да е оттам.

33

Анонимен

преди 3 години

До *** евтиноНе ми пука как ще умреш - важното е да не гадиш. Не разбра ли, че между съобщението, че са първи на финала и началото на употребата има разлика? Онези побесняха - Русия декомерсиализира многомилиардните им печалби. А платените дюдюкащи у нас се развихриха и не могат да разберат, че влакът мина.

32

Еднокнижника

преди 3 години

Лабут паша, разора калта от пътищата на България, яхнал джипа Тайота, обича да подвиква на хората !

fallback