Снимка: БНТ
fallback

Турски сериал избра интересен начин да изрази признание на създателите на ваксината срещу коронавируса на Pfizer-BioNTech Угур Шахин и Йозлем Тюреджи.

Образът на учените се появи под формата на графит в последния епизод на "Чукур"("Пропаст" - в превод от турски), излъчен снощи по един от най-гледните турски канали Шоу тв, предаде БНТ.

"Превърнахте се в надежда за света. Гордеем се с вас като учени!", гласи надписът под лицата на двамата учени.

След като станаха известни на целия свят, създателите на ваксината бяха превърнати в национални герои и чрез сериал с участието на един от най-известните актьори в Турция, който събира милиони зрители пред екрана.

Епизодът, който е публикуван в YouTube веднага след излъчването му, за няколко часа е гледан над 700 000 пъти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ангел

преди 3 години

Никакви Турци не са създали ваксината .Собственика на Бионтех е турчин .Пфайзер са Американци .Именно Пфайзер разработва ваксината и използва Европейската Бионтех да разпространява и произвежда ваксината за Европа .Пфайзер имат най -голямата лаборатория в света за създаване на лекарства.Станаха известни навремето със създаването на Виагра . Бионтех не са създали нищо ,те само произвеждат вече измислени препарати !

14

Анонимен

преди 3 години

Затова днес водеха преговори за Спутник V!Едно нещо научихме през прехода, нещо което се рекламира много, значи е ***!!!!!

13

дедо Ташунко

преди 3 години

И двамата са кюрди, а за една нощ станаха милиардери.

fallback