Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ваксината срещу COVID-19 не трябва да бъде задължителна освен при специфични професионални условия – това заяви Световната здравна организация, предаде Франс прес.

Майкъл Райън, директор по въпросите на спешните санитарни ситуации към организацията, подчерта, че е по-добре да се разясняват предимствата на ваксините, вместо те да се правят задължителни, предаде БНР.

Oще по темата
Подобно мнение изказа и Кейт О'Брайън, директор на отдела за имунизации и ваксини към СЗО. По думите ѝ опитът е показал, че когато страни са се опитвали да направят ваксините задължителни, това не е давало очаквания резултат.

Представителите на СЗО обаче посочиха, че от определени групи като например здравните работници може да се изисква да се ваксинират.

Директорът на Организацията Тедрос Гебрейесус пък призова страните, които ще използват масово ваксините, да ваксинират приоритетно онези, които имат нужда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 18И аз винаги съм се чудил много преди тази истерия с ковида. Защо все ваксинираните ***, че някой не искал да се ваксинира и той? Нали те са вече подсигурени? Рискът уж би трябвало да е за неваксинирания, ама не можело тъй....

18

Анонимен

преди 3 години

Преди тия *** зяха по маските, сега зяят по ваксините. Дано *** всички такива изро.ди. Не ми пука.

17

Анонимен

преди 3 години

нямало смисъл да се ваксинират хора под 40 г.?За да разнасят заразата и да унищожат колкото е възможно повече хора над 40 г. ли?------------------е.ати логиката - ами нали тези над 40 г. ще са ваксинирани и тях вирус няма да ги лови (щото това е идеята на ваксината), няма никакво значение дали тези под 40 г. не са ваксинирави и "разнасят заразата"

fallback