Снимка: Pixabay
fallback

Според годишната анкета на Българската стопанска камара около 40 на сто от работодателите са въвели частична или пълна дистанционна работа в почти всички сектори, съобщи БТА.

Проучванията показват, че общуването през интернет платформи е много по-изморително за служителите в сравнение със срещите лице в лице.

При дистанционна работа в някои случаи се наблюдава свръхнатовареност.

В дългосрочен план тази практика ще има вредно въздействие върху здравето и производителността. Възникват проблеми в екипното взаимодействие и менторството, коментират от Стопанската камара.

Освен това, въпреки по-голямата ангажираност при дистанционната работа, засега системите за стимулиране не са променени, не се покриват от работодателите някои от разходите на служителите за ток, интернет и други.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Старчок

преди 3 години

До Анонимен 2На мен също ми е забавно, как вие младите смятате, че колкото повече опростявате нещата толкова по-добре става. Забавно ми е как след 3 мин. наблюдение си мислите, че всичко ви е ясно и се чудите колко прости са тези хора които до сега са работили така, как не са били толкова умни колкото вас, да се сетят да опростят процеса до 0.Вие просто не разбирате, че "Простите неща са гениални" се прилага от умни хора и хора с опит, а не от дри_сльовци с 6 м. трудов стаж.Живи и здрав :)

7

Анонимен

преди 3 години

Днес 40 % а утре 90 %

6

Програмист

преди 3 години

Да свикват. Вече няма сила дето да ме накара да ходя на работа в офис.

fallback