Снимка: БГНЕС

Над 1 милион души ще искат да се сбогуват с легендата на аржентинския футбол Диего Марадона, прогнозира местното правителство.

Вчера героят от Мондиал 1986 почина на 60 години от инфаркт, след като се възстановяваше добре от операция на мозъка.

Още по темата
В столицата Буенос Айрес властите решиха да осветят редица сгради и паметници в града с цветовете на националното знаме в знак на траур за бившия играч и треньор на националния отбор по футбол.

Един от основните символи на града - обелискът, е оцветен в синьо и бяло. Подобно осветление е включено и в близост до планетариума, историческата сграда на администрацията и редица паметници и ще продължи и през трите дни на траур, обявени официално.

В Аржентина вече работят усилено по организацията на погребението на Марадона. Възможно е сбогуването с легендата да продължи няколко дни заради пандемията от коронавирус.

Церемонията ще се състои в президентския дворец Каса Росада. Властите все още не са обявили по кое време правителствената сграда ще отвори вратите за опечалените. За последно сбогуването в Каса Росада се проведе преди десет години, когато почина бившият президент на Аржентина Нестор Кирхнер.

Всичко за реакциите в света на спорта след смъртта на Диего Марадона четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase