Снимка: БГНЕС
fallback

Австралиецът Джок Полфрийман вече няма забрана за напускане на страната, след като днес Върховният административен съд окончателно отмени акта на Дирекция "Миграция " на МВР,  съобщи БТА.

Oще по темата

Полфрийман беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2011 година, но миналата година Софийският апелативен съд го освободи предсрочно.

С решението си от днес, върховните съдии потвърждават и решението на първата инстанция, когато през януари административният съд в София отмени заповедта на директора на миграционната дирекция.

Според върховните съдии в закона за чужденците няма изискване МВР да чака предложение от прокуратурата, за да отмени заповед, за която вече няма основание да действа. Те допълват, че щом осъдителната присъда вече не се изпълнява, то са отпаднали и основанията за забрана за напускане на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Българите са били предатели и предатели ще си останат.Затова съдбата им е да нямат собственна държава.Русия направи грешка че освободи българия но в бъдеще турция ще поправи грешката.

12

Марвин

преди 3 години

Полфрийман е затрил при самозащита малоумно футболно хулиганче, което на свой ред е било потенциален убиец, при това син на гнусен комунистически деец. Не виждам нищо престъпно в това.

11

Анонимен

преди 3 години

Сега Джок ще стане министър председател и България ще стане щат на Австралия. Така ще бъде премахнато БКПто из основи.Добре го е подредил червения гурел - за пример!

fallback