Снимка: БГНЕС
fallback

Началникът на генералния щаб на британската армия генерал Ник Картър заяви, че икономическият срив по време на пандемията от коронавирус засилва риска от Трета световна война.

В интервю за "Скай нюз" по повод отбелязвания днес Ден на възпоменанието на жертвите от войните, генерал Ник Картър заяви, че Великобритания и останалият свят трябва да се поучат от историята и предишните погрешни стъпки, довели до световните войни през XX век, като се има предвид сегашната голяма несигурност около Covid-19.

Картър отбеляза, че има загриженост, че увеличаването на регионалните конфликти може да прерасне в пълномащабна война, подобно на това, което се случи преди двете световни войни миналия век, когато се сформираха съюзи между отделните страни, довели до години на кръвопролития, предаде БНР.

На конкретен въпрос дали смята, че има реална заплаха за Трета световна война, генералът отговори: "Казвам, че съществува риск и ние трябва да осъзнаваме тези рискове".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Въй Въй Въй

преди 3 години

Ами то вируса ако се засилва значи мутира. Ако мутира значи ще премине през цялото население на планетата или при смъртност 2.3% приблизително ще има към 300 милиона смъртни случая. Ако има война ще скочат до 1 милиард без проблем само от вируса. ;)

44

Анонимен

преди 3 години

До ВанинаПисах ти, но са ме изтрили! Не са прави! Само ти съобщавам, че още нямаме роти с полеви про-сти-тутки! Иначе не се съмнявам в ентусиазма ти! Даже да попаднеш в плен, пак ще си на кяр!

43

Бонобо

преди 3 години

До Анонимен 43Щастливо човече, детенце мило с поглед невинен! Beati credentes! Блажени са верующите и тяхно е царството небесно! Вярвай на DARPA, MARPA! Американците могат всичко! Само вече не могат да изплашат никого с томахавките, след този побой, който им нанесоха руските средства за РЕБ! Смях и позор! Ами "Доналд Кук"? Един старичък невъоръжен самолет със старичката вече "Хибини" подлуди морячетата, те оцапаха палубата и > от 30 подадоха заявления за напускане!

fallback