Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Китай Си Цзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност. Той направи това при посещение във военна база в южната китайска провинция Гуандун, където направи обръщение към корпуса на морската пехота на армията на Китай, предаде ТАСС, като се позова на агенция Синхуа.

„Необходимо е да се съсредоточат всички мисли и сили върху подготовката за война, обезпечаването на състояние на повишена бойна готовност“, е заявил Си Цзинпин.

Той е отбелязал, че „корпусът на морската пехота е елитно подразделение, което носи на плещите си изключително важната задача за защита на държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост, интересите на страната“.

Той също така е призовал да се активизират усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. Според държавния глава подготовката на морската пехота трябва да съответства на стратегията за развитие и сигурност на страната.

В обръщението си държавният ръководител на КНР също е посочил, че военните „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

реалнафантазия

преди 3 години

До 139,А Китай ще стои и гледа ли? :)Първо има огромен вътрешен пазар, разраства проектите си и в Африка.А технологиите вече ги има, защото ги открадна и може да прави сама всичко което Запада прави.Най-големия телескоп в света се строи в Китай. Изпратиха апарати на обратната страна Луната. Искат да строят изкуствено слънце.Повечето професори в американските университети са китайци.Китай може да създава всичко вече сама без чужда помощ. :)

102

Анонимен

преди 3 години

До 105Извода ти е напълно грешен.Къде мислиш, че запада ще премести производствата си когато му писне китайците да се правят на велики?В Индия!

101

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 29Без нови колонии и евтини ресурси западната система не може повече да съществува. А ресурсите са в Русия. => Ами нали за това сега американците купуват руския нефт на смешни цени.Запада се сдобива с руските ресурси на безценица и без война.Какво по-хубаво от това?

fallback