Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Европа затяга мерките на фона на рязкото увеличение на случаите на коронавирус в световен мащаб.

По данни на американския университет "Джонс Хопкинс" броят на потвърдените случаи надхвърля 38 милиона души, съобщи БНР.

Чехия налага триседмична частична карантина, като затваря ресторантите, баровете, кафенетата и другите заведения за обществено хранене, както и клубовете. Страната има най-висок процент новозаразени в региона. Въвежда се забрана за събиране на повече от шест души.

В Нидерландия също е обявена частична карантина. Маските вече са задължителни на обществени закрити пространства.

Oще по темата
Междувременно много страни съобщават, че се увеличават приетите в болница пациенти.

В Париж до края на следващата седмица може да бъдат заети 90 процента от леглата за интензивно лечение. Очаква се по-късно днес президентът Еманюел Макрон да обяви по-нататъшни ограничения. Според местни медии градовете, смятани за горещи точки, включително Париж, могат да бъдат изправени пред вечерен комендантски час.

По-рано германският канцлер Ангела Меркел заяви, че "наблюдава с голяма загриженост" ситуацията в Европа, която по думите ѝ продължава да бъде сериозна. Канцлерът свиква днес първата от средата на юни присъствена среща с премиерите на 16-те провинции на страната за обсъждане на мерките срещу коронавируса.

Нова италианска наредба забранява училищните екскурзии и любителски спортни срещи, като например футбола в парка. Частните тържества са забранени, а италианците са призовани да ограничат домашните събирания до 6 души.

Русия съобщи за рекорден брой нови случаи за един ден - почти 14 000. Но властите заявиха, че не планират да налагат карантина в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Да... хората по цял свят протестират... И говорим за хора, които са нативни на тези страни и всичко започна от България :)

27

Анонимен

преди 3 години

Означава ли това , че Медиците които работят по създаване на Лекарство и Ваксина против вируса са елементарни Любители на Рекламата ?

26

Анонимен

преди 3 години

Ковид цирк асе завръща ,бря големи лъжи ,как лятото по морето беха на плажа кърпа до кърпа на хотелите пълно с румънци и поляци деца ,къде беше вироса чене разбрахме)

fallback