Снимка: Lap.bg
fallback

България посреща Унгария в решителен плейоф за Евро 2020. Мачът е на стадион "Васил Левски" с начало 21.45 часа.

Мачът трябваше да се играе първоначално през март тази година, но заради пандемията от коронавирус бе отложен.

България получи златен шанс за класиране на финалите на голям футболен форум и "лъвовете" трябва да дадат всичко от себе си, за да вземат тази среща. При успех над Унгария родните ни национали ще се изправят срещу победителя от двойката Исландия - Румъния и то отново в София. Това е последният етап към участие на европейските футболни финали, които бяха отложени с една година заради пандемията от коронавирус.

На националния стадион "Васил Левски" ще се допуснат около 8500 фенове, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Селекционерът Георги Дерменджиев призна, че тимът му е готов за вариант, в който важният бараж с Унгария ще бъде решен с дузпи. На въпрос дали влиза в плановете му 120 минути и евентуално изпълнение от бялата точка, опитният специалист отговори: "Да, възможно е да се стигне дотам, така че сме готови и за дузпи."

България не е участвала на финалите на голямо първенство от 2004 година, а сега е само на две домакински победи, за да е отново сред най-добрите.

Добрата новина е, че Унгария по принцип ни е удобен съперник. В последните 3 директни срещи между двата отбора сме записали 1 победа и 2 пъти сме завършили наравно. "Маджарите" нямат победа срещу нас от 45 години.

Трябва обаче да се признае, че в момента "лъвовете" не се намират в оптимална форма, след като изпуснахме в края нелепо победата срещу Ирландия, а по същия начин Уелс успя да ни победи. Все пак в тима на Дерменджиев се забеляза отборен дух, което е и основната наша сила.

Каква е прогнозата на колегите от Gol.bg за срещата вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

7

преди 3 години

Падаме с 3 на 0 !? Мен , дето не съм ритнал нито веднъж топка , да вкарат по--добре ще играя от нашите ! Нули ! Нулева отбрана и вратар , нулево нападение , нулев треньор ! Дерменджиев личи си , че е много *** човек !Хора събрани просто да ритат -никаква връзко между тях !

12

Анонимен

преди 3 години

Лъвовете ще поемат мощно унгарската наденица

11

a

преди 3 години

Отборен дух, бухахахахаххаха! То и тук в махалата, като ритаме имаме отборен дух, ама не сме в Шампионската лига...

fallback