Снимка: БГНЕС
fallback

Деца от първи и седми клас са заразени с коронавирус в столичното 125 СУ. Това съобщиха от РЗИ.

На 05.10.2020 г. в Столична РЗИ е подадена информация  към  районния епидемиолог на район Младост от директора на 125 СУ, във връзка с потвърдени случаи на Корона вирусна инфекция СOVID 19 на ученици от 1-ви  и 7-ми клас.

Последно те са посетили учебното заведение на 2 октомври.

Децата са от едно семейство и са изследвани като контактни на баща си, който е с положителен PCR–тест от 03.10.2020г. По препоръка на училищните власти двете деца и майката са изследвани на следващия ден. Децата са  с положителен PCR–тест от 04.10.2020г., а теста на майката е отрицателен.

Извършено е епидемиологично проучване  и е връчено предписание от 05.10.2020г., за предприемане на необходимите противоепидемични мерки. Двата класа са поставени под 14-дневна карантина, както и учителката на началния клас.
На 29.09.2020г. на РУО са предоставени всички указания изпратени от Министерство на здравеопазването, както и имейл и телефон за директна връзка, различен от дежурния за цялата страна между директорите на столичните училища и СРЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Будна съвест

преди 3 години

И защо трябва да се всява паника, а директорката да бъде разпъвана на кръст? Училищата били развъдник! А кварталните заведения, тези в центъра, МОЛ - овете, хипермаркетите, протестите - те не са ли развъдник? Крайно време било да се мине на дистанционно обучение. А бе Вие деца ограмотявали ли сте, обучавали ли сте някога някого, че сте толкова компетентни по образователно-обучителните ВЪПРОСИ? Спрете се вече! Стига с тези изолатори! От стреса кой ще ни спаси?

10

Анонимен

преди 3 години

"Две деца от 125 СУ са заразени с коронавирус"Звучи като "Две деца от 125 СУ са прокажени"Мое близко дете разви алергия от дезифенктантите и в училище за него е агония, защото се страхува да се изкашля - за да не го "изпратят в изолатора" и децата да го намразят, че може да ги зарази... Сутрин с рев тръгва на училище.Защо нямаме милост поне към децата...

9

Неясно малко

преди 3 години

За карантинираните класове няма ли тестове? Да не чакат в тия 14 дни някое да прояви симптоми, за да го тестват? Ами ако ги прояви на 15-тия ден, като се върне на у-ще?

fallback