Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин похвали пред Общото събрание на ООН разработената от неговата страна ваксина срещу коронавируса, предаде Франс прес.

"Ние сме абсолютно отворени и решени на партньорство", заяви Путин във видео, излъчено на форума.

"Готови сме да обменим опит и да взаимодействаме с всички държави и международни структури, включително за доставки в други страни на руската ваксина, която е доказано надеждна, сигурна и ефикасна", допълни той.

Oще по темата

"Русия е убедена, че е необходимо да използваме целия капацитет на световната фармацевтична индустрия, за да предоставим безплатен достъп до ваксинация на гражданите на всички държави в предвидимо бъдеще", подчерта президентът.

Русия обяви в началото на август, че е разработила "първата" ваксина срещу новия коронавирус. Тя обаче е гледана с недоверие от някои страни, тъй като в момента на обявяването на откриването й още не бе започнал третият етап от клиничните проучвания за ефикасността и безопасността й, отбеляза АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Разликав концепцията

преди 3 години

37, Владимир Путин е концептуално властен държавник с глобално ниво на отговорности. Такива са и Си Джин Пин и бай Дончо, но докато Путин и Си говорят за мир и благоденствие на всички хора по целия свят, вчера на 75-та сесия на Генералната Асамблея на ООН бай Дончо каза, че неговата администрация е убедена, че благоденствието на Пиндостан е основа на свободата и безопасността в целия свят.Благоденствието на Пиндостан е основа на свободата и безопасността на планетата. Улавяш ли разликата?

31

Анонимен

преди 3 години

Путин се явява рекламно лице на ваксината ли?Няма ли си друга работа там?Например да каже след годишно присъствие в Сирия какво постигна Русия?

30

Анонимен

преди 3 години

До БобиБоби, нещо от много четене на руски новини си се сповредил, та вече взе да отговаряш на постове с пълни неадекватности. Стегни се малко, все пак си "експерт".

fallback