Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Турция съобщи, че ще проведе военни учения в Източното Средиземноморие на 1 и 2 септември, като те ще са част от поредица маневри, подхранили напрежение с Гърция, предаде Ройтерс.

Двете съседки от НАТО имат спор за контрола върху водите в Източно Средиземно море, който се засили, след като Анкара изпрати в оспорван район този месец кораб за сеизмологични изследвания.

Oще по темата

Стъпката бе определена като незаконна от Атина, припомня агенцията, цитирана от БТА.

Турската армия издаде най-новия НАВТЕКС, навигационно уведомление за морска безопасност, в четвъртък, като заяви, че ще проведе учения със стрелба в Източно Средиземно море край турското пристанище Искендерун, североизточно от Кипър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

r3v0lv3r

преди 3 години

На снимката продупчената с взимане на таран турска фрегата :P

20

Петю

преди 3 години

До Kubilay И кюрдите казват:Аллах да ни пази и води срещу Турция.И ги пази като им праща Американската армия да ги пази особено в Сирия,

19

Геополитик

преди 3 години

Аз пък много се радвам че Турция ще им набие кофите на всички измислени държави и доста сериозно ще разбърка жаравата в ЕС. Не забравяйте, че Германия винаги е поддържала Турция, още от когато сме били под турско робство. България също е геополитически обвързана с Турция /две световни войни сме били на загубилата страна/. За съжаление ние сме загубили значението си след първата световна. Най-важния въпрос в момента е не кой каква армия има, а дали турците ще намерят находището

fallback