Снимка: БГНЕС
fallback

Германската Фондация „Кино за мир“ обяви, че ще изпрати самолет, който да докара Алексей Навални в страна за лечение, съобщава  Ройтерс.

Организацията заяви, че берлинската клиника Charite е готова да осигури лекарска помощ на руския опозиционер.

По-рано на съвместна пресконференция лидерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон поискаха от Русия да даде яснота около обстоятелствата, довели до влошаване на здравословното състояние на Алексей Навални, съобщи БНР.

“Надявам се, че той ще се възстанови бързо. Франция и Германия са готови да му помогнат, включително и в Германски болници, ако бъде поискана медицинска помощ. Много важно е обстоятелствата около всичко това да бъдат изяснени много бързо. Ние настояваме това да се случи, защото това, което чухме до сега, не звучи никак добре. Разследването трябва да е напълно прозрачно“, предупреди канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Владо

преди 3 години

Пазят го от ГРУ.Пътник е.

71

Чисто и просто

преди 3 години

Този съдейки по ума му се е заразил с коронавирус.Ако се гътне - лошо. Путин му беше лесно да си играе със такъв 'опозиционен' шут, а който го замести може и да е по-адекватен.

70

Анонимен

преди 3 години

Какви улици, има машини. Какви чинии, има съдомиялни. Ако си мислите, че можете да заминете в Германия и САЩ да миете улици/чинии, се лъжете. То има други по-евтини от вас. И са много. Трябват им обучени хора, бели със семейства да има баланс. Източват от Украйна, България, Румъния, Белорусия, Русия.

fallback