Снимка: БГНЕС
fallback

Действащият президент на Беларус Александър Лукашенко е победил на състоялите се на 9 август избори за държавен глава на страната, съобщи на уебсайта си Централната избирателна комисия.

"С решение на комисията бяха потвърдени резултатите от изборите. За президент на Република Беларус е избран Александър Григориевич Лукашенко", се посочва в изявлението.

Oще по темата
По данни на комисията Лукашенко е получил 80,1 процента от гласовете, а за главния му опонент Светлана Тихановска са гласували 10,12 процента от избирателите.

Гласовете за другите кандидати са следните: за Андрей Дмитриев - 1,21 процента, за Анна Канопацка - 1,68 на сто, за Сергей Черечен - 1,14 на сто и за всички останали - общо 4,59 процента.

Щабът на Светлана Тихановская заяви, че не признава официалните резултати, обявени от ЦИК.

Фактът, че това са официалните данни, не означава, че те отразяват реалната ситуация и избора на хората. Те /властите/ още не могат да проумеят, че ситуацията коренно се промени. Нашите по-нататъшни действия не зависят от обявените официални резултати, каза прессекретарят на Тихановска, Анна Красулина, цитирана от ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Ми и Баце така пичели.

16

ПроСоТо

преди 3 години

До до ПРОСОТОнещо като нашето "борисоф даде,борисоф взе,борисов разреши,борисов забрани,борисоф откри,борисоф закри,борисоф,борисоф,борисоф не уважи НС,борисоф.."?Това ли имаш предвид?..МОЖЕ,не съм казал че е невъзможно,просто ...не вярвам белорусите да са толкова отстреляни,че да позволят такава манипулация,АКО Е ИМАЛО..

15

до ПРОСОТО

преди 3 години

Хич не е никакъв гении.В една комунистическа държава, когато цялата власт е в ръцете ти просто игнорираш ЦИК- мик и обявяваш, че си победил.

fallback