Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Причините, които ни се изтъкват след всяко ПТП са, че шофьорът е бил изморен и е заспал, но въпросът е и в пътищата. Чужденците у нас не биват санкционирани, нарушават правилата, карат с превишена скорост. Това каза за "Денят ON AIR" Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.
Oще по темата


"Основно имаме дефицит на законодателство, което позволява водачите да остават с чувство за безнаказаност", подчерта той.

Милчев е на мнение, че в България няма кой да направи оценка на риска.

"България е най-уязвима в ЕС по отношение на сигурност на пътя. Рецептата е проста - тези, които управляват транспортната ни система трябва да си ходят", заяви експертът.

Според него сме тръгнали да събираме глоби по границите, а междувременно всеки 38-и чужденец, преминаващ през страната ни, извършва нарушение, като едва 7% си плащат след това.

"Няма да можем да си съберем глобите, защото МВР не знаят къде живеем, на кои адреси", допълни събеседникът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Работил като ТИР-адж

преди 3 години

Качи се на ТИР, мини по трасето, Вакарел - София, и ако не си се обърнал /дано си жив/, моля напиши коментар.

15

Анонимен

преди 3 години

Абе, магистралите им били виновни......ами вижте първо себе си....

14

Като чуя "инсти

преди 3 години

рабирам файтон безделници, които по цял ден се чудят на къде да хванат. Справка - е'БАН. След 14 ч. я намериш някой заблуден я не.

fallback