Снимка: БГНЕС
fallback

КНСБ настоява минималната работна заплата да достигне 800 лева, а средната - 1700 лева в следващите 18 месеца.

Това е записано в приета от Изпълнителния комитет на синдиката позиция във връзка с обществено-политическата ситуация в сраната.

Според КНСБ в основата на гражданското недоволство са наслагвани с години проблеми, които през последните месеци се изостриха допълнително заради кризата, породена от пандемията с Covid-19.

В позицията се подчертава, че независимо какъв ще бъде изходът от настоящата политическа и институционална криза, очертаните проблеми и приоритети следва да бъдат в дневния ред и управленската визия на всяко българско правителство - сега и в следващите години.

Настояваме за мирно протичане на протестите и недопускане на каквито е да форми на насилие. Апелираме всички опити за провокация и нагнетяване на напрежение да бъдат пресичани в зародиш и да се спазват най-добрите демократични практики, пише още в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Д.Кънев

преди 3 години

Кога синдикатите са решили въобще някакъв въпрос на РАБОТНИК ами за моят над четирсет годишен стаж аз не помня такова чудо.Аз имах нужда от синдикална защита е и нищо.Те синдикатите се чудят как те да се уредят.Какво ги е еня за някакъв ти *** работник.Е аз бях високо квалифициран и бях и бригадир е и пак нищо.А какво ли пък ще ги интересуват някакви си прости работници.Всичко е пай в очите.

48

Щирлиц

преди 3 години

Синдикатите са проблем на обществото,и всички лапачи,които "работят" там.

47

Анонимен

преди 3 години

800 лв минимална пак е мизерна заплатка

fallback