Имран Хан. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Пакистанският премиер Имран Хан определи убития лидер на терористичната организация "Ал Кайда" Осама бин Ладен като мъченик и предизвика огромно учудване и възмущение, предаде ДПА.

Когато САЩ дойдоха в Пакистан и убиха Бин Ладен, "като го направиха мъченик", това беше унизително, заяви Имран Хан пред парламента.

Премиерът каза, че се е почувствал и засрамен, когато американците са извършили операцията по ликвидирането.

"След това целият свят започна да злоупотребява с нас. Те нахлуха в нашата страна, а после ни критикуваха", каза Хан, порицавайки критиките срещу Исламабад, че не е успял да проследи Бин Ладен в продължение на години.

Речта му предизвика остри реакции от политическата опозиция и потребители на социалните медии, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

човека казва че са го направили такъв а не че е.пак извъртат думите както е угодно.

7

гн. Рушветов

преди 3 години

Май там наближават избори

6

хм

преди 3 години

До AlliesПакистанците никога не са били приятели на американците. И американците добре си го знаят. всичко е въпрос на политика и пари. американците са плащали на пакистанците само и само атомната бомба и учените които имат да не се разпространи и в другите мюсюлмански държави. А пакистанците се правеха на приятели само заради парите. Иначе и двете се мразеха: едните защото са мюсюлмани, а другите: защото с мюсюлман не се става приятел. те са лъжливи фанатици. за тях да излъжеш неверник е горд

fallback